Miért ajánlatos az éjjeliszekrényen aszpirint tartani? dr.IMMUN http://drimmun.com/ideggyogyaszati-betegs.. A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Magas vérnyomás A Wikipédiából, a szabad enciklop...Keresd Magad Degeszre - Ebből Te sem maradhatsz ki!http://kmdholding.com/hu0hsp8 Csatlakozz Te is a Mandura csapatához! ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT. MASSZÁZS.Reflexpontok Masszázs technikák Masszázs ... Kókuszolaj kezelés Bio kókuszolaj Kókuszolaj típus... SuliKatTermészettudományEgészségGyógymód A sztrók ... A sztrók megelőzése. A "Sztrók" tünetei. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények. Sztrók - egy komoly betegség, amely lebéníthat. A hiperbár terápia hatása a problémás sebekre, fek... ízületi gyulladás -- SZTROK CUKOR BETEGSÉG MAGAS VÉRNYOMÁS : Magas vérnyomás csökkentése.

Népszerű bejegyzések

2011. július 19., kedd

Magas vérnyomás csökkentése.

Logo BackgroundRSS

Magas vérnyomás csökkentése

  • A cikket felvitte: Takács VivienTakács Vivien0 megjegyzés Comments
    Utolsó frissítés: 2009. november 4.
    magas vérnyomásHáromból egy embernek magasabb az egészségügyileg ajánlottnál a vérnyomása a Magyarországon, sokan mégsem szednek gyógyszert – és gyakran az orvosok sem fordítanak kellő figyelmet a problémára. Pedig viszonylag könnyű még egy laikus számára is megállapítani azt, hogy a rizikócsoportba tartozik-e, és olcsó módszerek is akadnak a vérnyomás 120/80-as szinten tartására.
    Öt olcsó módszer is van arra, hogyan tarthatja valaki az orvosilag javasolt 120/80-as értéken a vérnyomását.
    1. Szedjen vízhajtót!
    Egy átfogó kutatásból, amelyet az általában használt vérnyomáscsökkentő gyógyszerekről – ACE (angiotenzin konvertáló enzim) gátlók, alfablokkolók és kalcium-csatorna blokkolók – végeztek, kiderült, hogy a betegség kezelésében a régi jól bevált vízhajtók a leghatékonyabbak. A vízhajtó szedése előtt azonban mindenképpen konzultálni kell az orvossal, annál is inkább, mert a legtöbb ilyen gyógyszer vényköteles. Elsősorban a tiazid típusú vízhajtó szedése ajánlott.
    2. Fogyasszon kevesebb sót!
    Több kutatás is bebizonyította, hogy a sok só fogyasztása megemeli a vérnyomást. Amerikai szakértők szerint egy egészséges felnőttnek nem szabad többet fogyasztania naponta 2.400 milligramm – egy teáskanál – sónál, a magas vérnyomás betegségben szenvedőknek pedig ennek a mennyiségnek a fele ajánlott. Ha képtelen megszokni a sótlan ételt, próbálkozzon pótfűszerekkel: babérlevéllel, szerecsendióval, borssal, bazsalikommal, curryvel, fokhagymával, gyömbérrel, oregánóval és rozmaringgal.
    3. Étkezzen a DASH-diéta szerint!
    A DASH (Dietary Approches to Stop Hypertension) olyan diéta, amely hatásosan csökkenti a vérnyomást. Sok zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonatermék és alacsony zsírtartalmú tejtermék fogyasztását jelenti, és kutatások szerint már 14 nap alatt hatékonyan csökkenti a vérnyomást.
    4. Igyon kevesebb alkoholt!
    Ha Önnek magas a vérnyomása, és sokat iszik, már napi egy-két itallal kevesebb elfogyasztása 2-4 higanymilliméterrel csökkenti a szisztolés értéket (ez a magasabbik, amelyet akkor mérünk, amikor a szívizmok összehúzódnak). A kevesebb alkohol ráadásul kevesebb kalóriát is jelent, vagyis segít megelőzni az elhízást.
    5. Mozogjon!
    Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott átfogó kutatási eredmény szerint a rendszeres testmozgás átlagosan 4/3 higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást, míg egy másik azt bizonyította be, hogy minden tíz kiló leadása 1/1 higanymilliméteres csökkenéssel jár. Szakértők azt tanácsolják, hogy lehetőleg a hét minden napján mozogjunk harminc percet.
    (InfoRádió / USNews.com)
Neked mi a véleményed?

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline



Nincsenek megjegyzések: