Miért ajánlatos az éjjeliszekrényen aszpirint tartani? dr.IMMUN http://drimmun.com/ideggyogyaszati-betegs.. A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Magas vérnyomás A Wikipédiából, a szabad enciklop...Keresd Magad Degeszre - Ebből Te sem maradhatsz ki!http://kmdholding.com/hu0hsp8 Csatlakozz Te is a Mandura csapatához! ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT. MASSZÁZS.Reflexpontok Masszázs technikák Masszázs ... Kókuszolaj kezelés Bio kókuszolaj Kókuszolaj típus... SuliKatTermészettudományEgészségGyógymód A sztrók ... A sztrók megelőzése. A "Sztrók" tünetei. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények. Sztrók - egy komoly betegség, amely lebéníthat. A hiperbár terápia hatása a problémás sebekre, fek... ízületi gyulladás -- SZTROK CUKOR BETEGSÉG MAGAS VÉRNYOMÁS : Sztrók - egy komoly betegség, amely lebéníthat.

Népszerű bejegyzések

2011. július 19., kedd

Sztrók - egy komoly betegség, amely lebéníthat.

Sztrók - egy komoly betegség, amely lebéníthat
Forrás: Napidoktor.hu
A köznyelvben szélütésnek is hívott sztrók oka, hogy az agyban a vérerek kiszakadnak, ami károsítja az agyat, így bénulást okozhat. A sztrók és a magas vérnyomás között szoros kapcsolat van, a sztrókos betegek 57%-ának volt magas vérnyomása, 12% volt cukorbeteg, és 11% szenvedett szívbetegségben.
A sztrók oka
A sztrókot túlnyomórészt az „agyi infarktus” (elzárt véredények) és „agyvérzés” (kiszakadt véredények) típusokba sorolják. Mivel a vérerek rendellenességét nem veszik időben észre, nagyon hirtelen következik be. Ez az oka a féloldali zsibbadásnak, fejfájásnak, hányásnak, beszédzavarnak, szédülésnek és az arc bénulásának.

Agyi infarktus

Az agyi infarktust az agyi vérerek elmeszesedése okozza: az agyi artériák beszűkülnek, elzáródnak, ezzel korlátozva az agyi funkciókat. A súlyosságtól és az okoktól függően a tünetek számos formában megjelenhetnek, és a valódi oknak megfelelően beszélhetünk agyi trombózisról vagy agyi embóliáról. Rendszerint pihenés alatt jön ki. Fokozatosan fejlődik ki, észrevehető fizikai tünetek nélkül. Az agyi embólia oka a szívtájéki erekben az ér faláról leszakadó vérrög, ami az agyi erek hirtelen elzáródását okozza, hirtelen beszédzavar, féloldali zsibbadás jelentkezik és eszméletvesztés.


Az agyvérzés folyamata és kiváltó okai

Az agyvérzés azt jelenti, hogy az érelmeszesedés következtében az érfalak kiszakadnak, és a kitörő vérzés miatt az agyi idegszövetek nyomás alá kerülnek, vagy pedig károsodnak és működésük sérültté válik. A fő és legfontosabb ok a magas vérnyomás. Általában valamilyen tevékenység végzése közben jelentkezik, a tünetek hirtelen jelennek meg.
Az agyvérzés számos korosztálynál hirtelen következik be, és bár a bénulás ritka, de a halálos kimenetelű agyvérzés nagyon gyakori. A vérzékenységben, trombocitopéniában, cirózisban (májsejtek pusztulása) szenvedők, illetve azok, akik véralvadásgátlót szednek, veszélyeztetettebbek.

A sztrók megelőzési és kezelési módszerei

A sztrók kezelhető betegség, de még fontosabb a megelőzés: legyünk előrelátóak!
Megfelelő kezelés mellett és helyes táplálkozással hosszú, egészséges életet élhetünk. A legfontosabb dolog, hogy nyugodtak és kiegyensúlyozottak legyünk és pozitívan gondolkodjunk.


Törekedjünk a nyugodt, békés, harmonikus életvitelre

Kerüljük a feszültséget, ne vigyük túlzásba a munkát, de a stresszt, aggódást és a veszekedéseket is igyekezzünk kerülni. A hideg étel sem javasolt. Ilyenkor ősszel jobban megnövekszik a sztrók kockázata a hidegebbre fordult időjárás miatt - összeszűkülhetnek az erek, ami okozhat agyvérzést. Azok, akik a keleti melegterápiás ceragem-módszert alkalmazzák, nyugodtan bújhatnak ágyba.

Kiemelt feladat: a betegnek lelki támaszt nyújtani

A betegek körében a legnagyobb problémát a lelkiállapotuk jelenti. Minden sztrókos beteg tegnap még normális ember volt, normális életet élt, mind a munkahelyén, mind a családja körében. De ha egyik napról a másikra lebénulnak, nem képesek kommunikálni, a betegek nagyon érzékennyé válnak és dühkitörésben fakadnak ki. Ilyen esetekben fontos, hogy bátorítsuk a betegeket, nehogy depresszióba essenek, vagy felhagyjanak minden reménnyel. Adjunk számukra reményt és biztassuk őket, hogy felépülnek.

Forrás: www.napidoktor.hu
 
 
 
Szólj hozzá!
 
Kommentek
Oszd meg!
Könyvjelzőim
Saját oldalaim
 
     
    Szólj hozzá!
    Kérjük lépj be vagy regisztrálj , hogy használni tudd a szolgáltatást.


    A regisztráció alig 1 percet vesz igénybe! Előnyei:
    • Hozzászólhatsz cikkekhez, hozzászólásokhoz.
    • Barátokat jelölhetsz, privát üzeneteket küldhetsz és fogadhatsz.
    • Résztvehetsz a nyereményjátekokban!
    • Rendelhetsz Harmóniakártyát!
     
     
    Napi horoszkóp:
    Keddi hold horoszkóp 2011-07-19
    Ma nem tudunk a munkánkra koncentrálni, folyton elkalandozik a figyelmünk. Fontos teendőket, határidőket felejthetünk el, és csak munkaidő után jut eszünkbe, hogy elmaradtak a feladatok. Számítsunk főnökünktől a számonkérésre. Ma jól tesszük, ha friss, oxigén dús levegőre megyünk. Tehetünk egy jó nagy sétát a természetben, de ha erre nincs alkalmunk, akkor szellőztessük ki jó alaposan a lakásunkat. Ha cigarettázunk, akkor ma értékeljük át ezt a káros szenvedélyt!
     
    Legfrissebb heti horoszkópok
    Heti általános horoszkóp 
    Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
     
    Heti munka horoszkóp 
    Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
     
     
     
     
     
    titkosrandi fej

      éves
     
    fotó


    Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689
     
    Ajánló
    Jelentkezzen vizsgálatra az Optimumnál július 31-ig, most 30% kedvezmény és napszemüveg az ajándék!

    tovább>>
    Egy hétvége Lee Carroll-lal és Robert Haig Coxonnal 2012 és az új energia jegyében!!

    tovább>>
    Hozza autóját az MJ-CAR szervizébe! Profi szerelők várják!
    Az elégedett gépkocsitulajdonosok ajánlásával!
    Megnézem >>
     
     
     
     
     
     
    Legfrissebb kommentek
    19 éves, 66 kilós, 170 cm magas lány vagyok. Szerintetek leadhatom ezalatt a 14 nap alatt a 9 kiló feleslegemet? Köszi :)
    ( 2011.07.19 - 15:39)

    Ez nagyon érdekes! A fogságban nevelkedő madarak vajon mennyire sérülnek attól, hogy soha többé nem szólítják őket a nevükön? hmmm
    ( 2011.07.19 - 09:11)

    Na ez egy jó cikk, köszönöm. Ezzel a spermadonor általi megtermékenyítéssel az az egyetlen baj, hogy iszonyú sok pénzbe kerül. Sajnos egy...
    ( 2011.07.18 - 23:25)

     
     
    Tisztánlátó, lelki tanácsadó, misztériumkutató kártyajós.

    Ha kiváncsi vagy a jövőre hívd jósainkat!
     
    Már csak nap és itt a Krisna-völgyi Búcsú!
    2011.július 22-23-24Tovább>>
     
                                                


    A Harmonet kiadója a HarmoNet Internet Kommunikációs és Kiadói Kft.   1999-2010 © Minden jog fenntatva
    HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!

    Nincsenek megjegyzések: