Miért ajánlatos az éjjeliszekrényen aszpirint tartani? dr.IMMUN http://drimmun.com/ideggyogyaszati-betegs.. A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Magas vérnyomás A Wikipédiából, a szabad enciklop...Keresd Magad Degeszre - Ebből Te sem maradhatsz ki!http://kmdholding.com/hu0hsp8 Csatlakozz Te is a Mandura csapatához! ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT. MASSZÁZS.Reflexpontok Masszázs technikák Masszázs ... Kókuszolaj kezelés Bio kókuszolaj Kókuszolaj típus... SuliKatTermészettudományEgészségGyógymód A sztrók ... A sztrók megelőzése. A "Sztrók" tünetei. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények. Sztrók - egy komoly betegség, amely lebéníthat. A hiperbár terápia hatása a problémás sebekre, fek... ízületi gyulladás -- SZTROK CUKOR BETEGSÉG MAGAS VÉRNYOMÁS

Népszerű bejegyzések

2011. július 19., kedd


Tudta, hogy a cukor méreg?
A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré.


A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed.
hirdetés


Milyen károkat okoz a cukor a szervezetben?

A cukor a testbe bekerülve elvonja a szervezetből a vitaminokat, ásványi anyagokat az emésztésére, de-toxikálására és kiürítésére való törekvésében.
A cukor az emésztés során erjesztő hatású, amikoris ecetsav, szénsav és alkohol keletkezik. Az ecetsav, de főleg az alkohol nagyon erős romboló hatású a bél membránjaira. Az alkohol még a vesét is roncsolja, kihatással van az idegrendszerre. A cukor-fogyasztás savasító hatást vált ki, ennek ellensúlyozására a testben már meglevő ásványi anyagokat kell a szervezetnek előszednie hogy kiigazítsa a pH egyensúlyt. Például nátriumot, káliumot, magnéziumot, kalciumot. Rendszeres cukor-fogyasztásnál a test kénytelen például a hiányzó kalciumot már a saját csontjaiból is előszedni, ezzel csontritkulást okozva és súlyosbítva a fogszuvasodást, amit eredetileg a cukor erős savassága váltott ki.

A túl sok cukor fogyasztása végül is minden szervre kihat. Eredetileg a májban glukóz (glycogen) formájában halmozódik fel és a máj megduzzad.
Ha a máj elérte a növekedésének felső határát, akkor a feles glycogen visszakerül a vérbe zsírsavak formájában. Ezek a test minden kevésbé aktív helyein (has, ülep, csípő, combok stb) rakódnak le, majd az aktív szerveken (szív, vese). Az egész testet igénybe veszi, a vérnyomás is megváltozik. A paraszimpatikus idegrendszerre is kihatással van, és az azt szabályozó kisagyra is, amit paralizál. Belezavar a vér-keringésbe és a limfatikus rendszerbe is. A vörös vértestek minősége romlik, a fehér sejtek száma túlságosan is megnő, ami lassabb szövetnövekedéshez vezet. A test ellenálló képessége leromlik, mikróbák terjedését idézve elő. A B vitamin készlet is leapad, mert a cukor-fogyasztás a B vitamint termelő hasznos bél-baktériumok pusztulását váltja ki. A hasnyálmirigyre is meglehetősen károsan hat, mert túldolgoztatja azt és ezáltal kiteszi más zavaró reakcióknak.
Minden túlzott cukor-fogyasztó népcsoport az átlagosnál rövidebb életű. Sajnos egy intő példa erre számos, csoport-kolóniákban élő ausztráliai bennszülöttek, akik a túlzott cukor-fogyasztásuk miatt az átlagéletkoruk a 40-50 év között van. De még szörnyűbb az a közöny, ami ezt körülveszi.

Gondoljon erre amikor legközelebb édességet szeretne vásárolni saját magának, gyermekeinek, vagy ajándékba!
Szerencsére a természetes cukrok, amik gyümölcsökben, zöldségekben vagy a mézben vannak, nem károsak, mert saját természetes környezetükben vannak. Ha szüksége támad édességre, akkor fogyasszon szezonális gyümölcsöket, édesítésre használható a hőhatás nélkül kivont méz.

Ha további édességre vágyna, akkor fogyasszon datolyát, mazsolát, szárított fügét.


(Forrás: meno.ro)
Hozzászólások
Keresés
Tóth Barbara  - Stivia  |2009-01-06 22:09:46
Ajánlom a cukor helyettesítésére a stíviát, ami sokkal édesebb, és az egészségre
nem káros.
A hozzászólás a regisztráció után válik lehetõvé!
 
________________________

Nincsenek megjegyzések: